Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Debat på Folkemødet 2019: Overholdelse af aldersgrænser

Nets inviterede til debat på Folkemødet om overholdelse af aldersgrænserne i butikkerne. Medierne har gentagne gange dokumenteret, at loven brydes, når butikker, tankstationer og kiosker sælger tobak, spil og alkohol

Nets inviterede til debat på Folkemødet om overholdelse af aldersgrænserne i butikkerne.

Medierne har gentagne gange dokumenteret, at loven brydes, når butikker, tankstationer og kiosker sælger tobak, spil og alkohol til mindreårige. Debatten drejede sig om, hvorfor vi har så svært ved at overholde loven i Danmark.

Vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, DSK, deltog i panelet sammen med bl.a. Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht og direktør for Dankortet, Jeppe Juul-Andersen.

Claus Bøgelund Nielsen kunne fortælle, at DSK allerede for ca. to år siden rettede henvendelse til Nets for at efterspørge en løsning, hvor kundens betalingskort samtidig validerer kundens alder, så der ikke kan godkendes betalinger med ”aldersgrænse-varer”, hvis den pågældende kunde ikke er gammel nok.

Der var bred enighed om at arbejde for en model, der er efterspurgt af detailhandelen. Jeppe Juul-Andersen fra Nets oplyste, at Nets forventer at have en model klar til danske dagligvarebutikker inden næste års Folkemøde – om end prisen for den nye funktion endnu ikke er klar.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: