Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Danskerne panter som aldrig før

92 procent af alle flasker og dåser med pant kom retur sidste år. Det er ny rekord Mere end 1,4 mia. flasker og dåser har danskerne sendt retur til genanvendelse.

92 procent af alle flasker og dåser med pant kom retur sidste år. Det er ny rekord

Mere end 1,4 mia. flasker og dåser har danskerne sendt retur til genanvendelse. Det viser nye tal fra Dansk Retursystem, der netop er blevet offentliggjort.

Det betyder, at 2019 satte nye rekorder for pant- og retursystemet i Danmark. 61 mio. flere flasker og dåser kom retur i forhold til året før, hvilket er en stigning på fem procent. Samtidig steg returprocenten til hele 92 procent. Året før var tallet 89 procent.

– Det danske pantsystem er måske verdens bedste, og det skyldes ikke mindst det unikke samarbejde mellem bryggerier og dansk dagligvarehandel, der sikrer høj opbakning fra forbrugerne, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen fra De Samvirkende Købmænd, DSK.

Branchens tætte involvering om udvikling og drift er ifølge Claus Bøgelund Nielsen afgørende for, at Danmark har et veldrevet pant- og retursystem: – Branchen er tæt på kunderne, og det er helt sikkert en medvirkende årsag til den store succes.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: