Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Danskerne ønsker sig lavere moms på frugt og grønt

Fordele, ulemper og erfaringer

Den danske momssats er blandt Europas højeste. I EU er det kun Ungarn, der med 27 pct. har en højere momssats. Dertil kommer, at Danmark er det eneste land i EU (og Norge), der ikke har en reduceret momssats for livsfornødenheder som fødevarer. En række lande har desuden særligt lave satser for frugt og grønt.

Men danskerne ønsker sig faktisk en lavere moms på især frugt og grønt. Norstat har for DSK spurgt danskerne om deres holdning til momsen – og mere end otte ud af ti svarer, at de er enige i, at Danmark bør sænke momsen på frugt og grønt.

Derudover svarer næsten syv ud af ti af danskerne i undersøgelsen, at momsen på alle fødevarer burde sænkes – og næsten seks ud af ti mener, at momsen generelt er for høj. Dette billede – at danskerne ønsker sig en lavere moms på især frugt og grønt – flugter med en række tidligere undersøgelser, der er blevet lavet af danskernes holdning gennem de seneste ca. 15 år; f.eks. viste en undersøgelse fra Mandag Morgen og TrygFonden i 2008, at 80 pct. af danskerne allerede dengang mente, at momsen på sunde fødevarer burde være lavere.

Om dette notat

Rapporten er udarbejdet af analysemedarbejder Anker Søby Poulsen og analysechef Morten Jarlbæk Pedersen. Rapporten kan gengives frit med henvisning til DSK.

Alle billeder er fra www.unsplash.com eller DSK.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: