Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Danskerne: Momsen på fødevarer skal ned

84 pct. af danskere støtter en reduceret momssats for frugt og grønt, mens hele 73 pct. ønsker en lavere momssats på fødevarer generelt.

Debatten ruller om differentieret moms på fødevarer og ifølge undersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd, svarer 84 pct. af de adspurgte, at de støtter en reduceret momssats for frugt og grønt, mens hele 73 pct. ønsker en lavere momssats på fødevarer generelt.

I praksis er det kun Ungarn, der har en højere momssats, som topper med 27 pct. Dertil kommer det faktum, at Danmark er det eneste land i EU, der ikke har en reduceret momssats for fødevarer. Derudover har mange lande i EU samtidig lavere satser for specifikt frugt og grønt.

“Danmark er det eneste EU-land, der ikke opererer med en reduceret momssats for fødevarer, Derfor har vi valgt at spørge forbrugerne, og her er svaret meget klart. Det bliver et ”ja” til en reduceret moms på fødevarer og specifikt på frugt og grønt,” siger adm. direktør for De Samvirkende Købmænd, Jannick Nytoft.

”Tiden er inde til en reduceret moms på fødevarer og særlig frugt og grønt. Det vil understøtte hele debatten om klimavenlige fødevarer – og på alle måder gavne folkesundheden. Vi ved, at frugt og grønt er mere klimavenligt end f.eks. mange kødprodukter. Det er derfor et rigtig godt incitament for forbrugerne til at vælge sundt og klimavenligt, hvis de oplever, at der er en økonomisk gevinst. Vi ved, at mange familier er presset økonomisk, derfor vil en reduktion af momsen på fødevarer være et godt signal og en hjælp til de dårligst stillede,” siger Jannick Nytoft.

”Helt konkret foreslår De Samvirkende Købmænd, at man sænker fødevaremomsen til 15 eller nulstiller momsen på frugt og grønt,” understreger Jannick Nytoft.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: