Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Danske energiafgifter er dobbelt så høje som i Sverige og Tyskland

Skatteministeriet skønner, at energiafgiften for detailhandlen og restauranter er væsentlig højere i Danmark end Tyskland og Sverige. Det fremgår af et notat fra Skatteministeren til Folketingets skatteudvalg som svar på

Skatteministeriet skønner, at energiafgiften for detailhandlen og restauranter er væsentlig højere i Danmark end Tyskland og Sverige. Det fremgår af et notat fra Skatteministeren til Folketingets skatteudvalg som svar på et spørgsmål stillet af den konservative finans- og energiordfører, Mike Legarth.

”Vi har hele Europas højeste moms på fødevarer og den danske ølafgift er 4 gange så høj som den tyske. I Tyskland er der hverken afgifter på slik, chokolade eller vin og nu dokumenteres det så, at energiomkostningerne er omtrent dobbelt så høje i danske butikker som hos vores to nærmeste nabolande. Myndighederne bør kigge indad, når de undrer sig over, hvorfor prisen på nogle fødevarer ligger over niveauet i andre lande. Momsen og afgifterne skal jo betales”, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, DSK.

Skatteministerns besvarelse kan læses her: http://www.ft.dk/samling/20131/almdel/sau/spm/186/svar/1145852/1384143.pdf

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: