Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Dansk dagligvarehandel: Kunderne tager hensyn og holder afstand

En samlet dansk dagligvarehandel har lørdag den 21. marts 2020 udsendt en pressemeddelelse med følgende ordlyd: ”Alle danske dagligvarebutikker har de seneste dage taget en lang række tiltag, der minimerer

En samlet dansk dagligvarehandel har lørdag den 21. marts 2020 udsendt en pressemeddelelse med følgende ordlyd:

”Alle danske dagligvarebutikker har de seneste dage taget en lang række tiltag, der minimerer risikoen for, at coronavirus breder sig under danskernes indkøbsture.

Konklusionen fra alle aktører efter den første periode er, at tiltagene virker.

Det er den samlede melding fra Salling Group, Coop, Dagrofa, REMA 1000, Lidl, Aldi, 7-Eleven, Circle K, Q8, Løvbjerg, ABC Lavpris og De Samvirkende Købmænd i øvrigt, der for første gang har sat sig sammen for at sikre den bredeste gennemførsel af tiltag, der skal reducere risikoen mest muligt.

Blandt de tiltag, der er gennemført eller ved at blive implementeret:

• Skilte i alle butikker med regler og råd om korrekt adfærd i butikkerne

• Afstandsmarkører i gulvet, der sikrer, at kunderne holder afstand, specielt ved kassen

• Etablering af plexiglas ved kasselinjen for at skabe afstand mellem kunder og medarbejdere

• Informationskampagner på alle medieplatforme: Dagbladsannoncer, kampagner på alle sociale medier og i interne kommunikationskanaler.

Erfaringen fra samtlige aktører er, at kunderne i den grad har forstået budskabet. De holder afstand og optræder meget hensynsfuldt i butikkerne. Omsætningen, der de seneste dage er tilbage på helt normalt niveau, er blevet spredt ud over hele dagen i større omfang end tidligere, så der er færre kunder på samme tid i forhold til normalt.

Men det er stadig afgørende, at alle sørger for at holde afstand og følge myndighedernes retningslinjer. Derfor vil alle kæder intensivere deres informationsindsats, lokalt og landsdækkende de kommende dage for at sikre, at den positive adfærd i butikkerne fastholdes. Her opfordres kunderne til fortsat at følge de gode råd, eksempelvis: Husk at sprede indkøb over dagen, kom kun en, når man handler, vask hænder/sprit af inden og følg myndighedernes anbefalinger”.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: