Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Danmark er mester i mad

Foodexpo i Herning har igen manifesteret sig som et overflødighedshorn, hvor mærkevareleverandører, nicheproducenter, økologer og feinschmeckere gør sig lækre over for medarbejdere i foodservice og catering, hotel og restaurant samt

Foodexpo i Herning har igen manifesteret sig som et overflødighedshorn, hvor mærkevareleverandører, nicheproducenter, økologer og feinschmeckere gør sig lækre over for medarbejdere i foodservice og catering, hotel og restaurant samt detailhandel

Nordens største fødevaremesse Foodexpo inviterede søndag branchen indenfor i Messecenter Herning til et sanseligt oplevelsesunivers med 571 passionerede udstillere, produktnyheder, inspirerende trendzoner samt et stort aktivitetsprogram med foredrag og traditionsrige fagkonkurrencer.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sagde i sin åbningstale søndag, at Foodexpo er som et udstillingsvindue med fødevarer, gastronomi, oplevelser, industri og internationalisering: – Det er enormt vigtigt, at vi har et mødested som Foodexpo og et internationalt kontaktpunkt, hvor der dels handles og inspireres, og hvor vi hører, hvad der foregår i branchen.

Georg Sørensen, som er adm. direktør for Messecenter Herning, håbede, at de mange tusinde gæster frem mod i dag tirsdag ville opleve hele seks sanser: – Vi kan se frem til tre dage med alle seks sanser i brug, hvor vi ser, hører, dufter, smager, mærker og oplever den personlige magi, der opstår, når mennesker mødes.

– Alt dette bliver traditionen tro kombineret med faglige konkurrencer på allerhøjeste niveau. Dansk og nordisk gastronomi er i verdensklasse, og vi er stolte over at kunne huse de bedste kokke og tjenere samt de bedste indenfor både chokoladekunst, bager-, konditor- og slagterfagene, sagde Georg Sørensen.

Udover det øgede fokus på danske fødevarer var hele tre messehaller for første gang nogensinde forvandlet til en økologisk storby for at hylde økologien og det økologiske fællesskab.

Decideret blev dannet en sensommerdag i 2015 i Nørrebroparken af fem gamle kammerater, som undrede sig over, at der ikke var en egentlig dansk ciderkultur i betragtning af rigets rigelige mængder gode æbler – også i private haver. De satte sig for at opbygge en ciderkultur og kunne på Herning præsentere en række produkter, der er dedikeret til at være ”decideret”.

Købmand Lars Hansen (tv) og souschef Steffen Brandt, MENY Hjerting, på jagt efter inspiration, der kan styrke MENY som det førende fødevaremarked i Esbjerg.

Købmand Kim Poulsen, Min Købmand, Vorupør, bød velkommen til kursister med drøm om en fremtid inden for salg og fik dem sat i stævne på FoodExpo med DSKs seniorkonsulent Kirsten Jacobsen og vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, som fortalte om henholdsvis fødevaresikkerhed og lobbyisme på f.eks. planlov, afgifter og Dansk Retursystem.

Rokkedahl Kylling, som kan købes i MENY og REMA 1000, bliver det næste produkt, som bliver mærket med tre hjerter i det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke. I fjor blev et nyt samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og Rokkedahl Kylling i Nibe lanceret. Kyllingeproducenten har udviklet en ny produktion af fritgående og økologiske kyllinger og investeret i et helt nyt fjerkræslagteri.

 

Dagligvareleverandørerne, DLF, har for nyligt skiftet navn til Mærkevareleverandørerne, MLDK. Her ses foreningens direktør Niels Jensen til højre, mens det er bestyrelsesmedlemmerne adm. direktør og medejer Jesper Kold Sørensen, Amanda Seafoods A/S, til venstre og i midten tidligere adm. direktør i Carlsberg Danmark, Carsten Hänel, der nu er adm. direktør i Orkla Foods Danmark.

Her er en bønne med god samvittighed for chokoladeelskere. Santiago Peralta og Carla Barboto har opbygget deres virksomhed Pacari omkring sociale og miljømæssigt bæredygtige principper for at sikre, at deres produkter understøtter trivsel af jorden og fællesskabet omkring det. Det er lykkedes ved at kombinere deres passion for en bæredygtig forretning og en forpligtelse til at bevare Ecuadors kakao samt at sikre de lokale kakaodyrkeres levebrød. Siden 2002 har Pacari chokolade vundet mere end 200 præmier og udmærkelser.  PACARI chokolade er 100% økologisk, fair trade, vegansk, gluten- og sojafri og indeholder ingen kunstige ingredienser. 

I messehal L med udstyr til storkøkkener og såkaldte forbrugsvarer stod Kent Madsen og Charlotte Lerbæk, begge product manager fra det globale Diversey og med dansk base i Nivå, klar til at demonstrere miljøvenlige rengøringsmidler fra SURE ®

Alle produkterne har plantebaserede ingredienser. Det er typisk er biprodukter fra fødevareindustrien, der stammer fra sukkerroer, majs, halm klid, hvedeklid og kokos.  Produktserien er designet til at opnå den lavest mulige faremærkning. Med kun få undtagelser er midlerne ikke faremærket og de fleste opløsninger kan anvendes uden brug af handsker eller beskyttelsesbriller under rengøringen.

I messehal F med maskiner og emballage havde H.E.W A/S valgt et blikfang i form af en indkøbsvogn under en bruser. Firmaet har base i Søndersø på Fyn og blev landskendt, da DR-programmet Kontant satte fokus på beskidte indkøbskurve og indkøbsvogne. På standen kunne man få en brochure, der fortæller, at H.E.W Vognvask tilbyder miljøvenlig og effektiv rengøring af indkøbsvogne og – kurve i hele landet. Vaskebilens indretning gør det muligt at vaske op til 75 indkøbsvogne og 30 kurve i én og samme proces. Fotos: Flemming Effersøe

Se flere fotos på vores facebookside.

 

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: