Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Dankortet bliver kontaktløst

Fra tredje kvartal 2015 begynder bankerne at udstede Dankort og Visa-Dankort til kort med både chip og med kontaktløs funktionalitet. Udskiftningen sker løbende over formentlig op til to år, så

Fra tredje kvartal 2015 begynder bankerne at udstede Dankort og Visa-Dankort til kort med både chip og med kontaktløs funktionalitet. Udskiftningen sker løbende over formentlig op til to år, så alle kunder får ikke nye kort samtidig.

I forlængelse af aftalen om de kontaktløse dankort, indgået mellem Dansk Erhverv på vegne af detailhandlen, bankerne og Nets, vil dankort udstedt fra tredje kvartal 2015 blive udstedt med en kontaktløs funktionalitet ud over den kendte chip.

Den kontaktløse funktionalitet betyder, at køb på op til 200 kr. kan foregå uden indtastning af PIN-kode. Betalingen gennemføres ved blot at føre betalingskortet tæt hen forbi en kortterminal, der kan håndtere de kontaktløse kort.

For køb over 200 kr. kan den kontaktløse funktion fortsat benyttes, kunden skal dog indtaste sin PIN-kode efter kortet er ført over læseren.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: