Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Corona-skulderklap til butiksmedarbejdere fra statsministeren  

Statsminister Mette Frederiksen og erhvervsminister Simon Kollerup har i dag personligt takket butiksmedarbejdere for deres store indsats under corona-pandemien. På et onlinemøde talte de bl.a. med Mette Rasmussen fra Løvbjerg

Statsminister Mette Frederiksen og erhvervsminister Simon Kollerup har i dag personligt takket butiksmedarbejdere for deres store indsats under corona-pandemien. På et onlinemøde talte de bl.a. med Mette Rasmussen fra Løvbjerg Supermarked i Odder

Mette Rasmussen måtte holde pause med opfyldningen af varer i Løvbjerg Supermarked, da hun på et onlinemøde med statsministeren og erhvervsministeren fortalte om en travl hverdag med regler og retningslinjer i forhold til corona. Det påvirker i høj grad butikkens rytmer og rutiner. Det var Mette glad for at kunne få lov at fortælle Mette.

På et onlinemøde har statsminister Mette Frederiksen og erhvervsminister Simon Kollerup i dag holdt møde med tre butiksansatte for at høre om deres erfaringer med at arbejde under corona-pandemien.

Mette Rasmussen, nonfoodchef i Løvbjerg Supermarked i Odder og med mere end 30 års butikserfaring, fortalte, at hun håber, at frontpersonale som hende kommer frem i vaccinekøen, da de er temmelig eksponeret for smitte.

Når samfundet igen bliver åbnet overalt, ser hun gerne, at f.eks. spritstanderne i butikken bliver gjort permanente.

Mette Frederiksen forudser, at flere corona-tiltag vil få et liv efter pandemien, da det også kan medvirke til at begrænse influenza:  – Der er ikke grund til at puste hinanden i hovedet.

Statsministeren kaldte butiksmedarbejderne for corona-psykologer, da de har måtte lægge øre til bl.a. psykisk sårbare og andre udsatte, som ellers ikke har haft mulighed for at se så mange andre i deres hverdag.

Når det bliver muligt igen at handle i de fysiske butikker – udover dagligvarehandlen – lovede Mette Frederiksen, at hun vil ændre sine onlineindkøb til fysisk handel: – Vi skal understøtte liv og sammenhængskraft som i Odder.

Både statsministeren og erhvervsministeren takkede de butiksansatte for deres store indsats, som har betydet, at danskerne ikke har manglet dagligvarer eller andre fornødenheder under pandemien.

Udover at takke for indsatsen kom statsminister Mette Frederiksen også med en opfordring til at huske at passe på de butiksansatte under indkøbsturen:

– Vi skal alle sammen passe særligt godt på jer i den her situation. Vi skal huske at respektere reglerne i butikkerne og passe på personalet.

Erhvervsminister Simon Kollerup mindede om, at de butiksansatte har løftet en vigtig samfundsopgave med at holde dagligvarehandlen velforsynet:

– Det er et stort ansvar at holde hjulene kørende de steder i samfundet, som er livsnødvendige for os alle.  Det er takket være dem, at vi alle har kunnet fortsætte vores dagligvareindkøb – hvad enten det er toiletpapir eller torskerogn – som vi plejer i løbet af det seneste års tid.

– Vi skylder dem alle en stor tak og et smil bag mundbindet. Nu gælder det om at holde ved. Jeg vil i hvert fald på regeringens vegne opfordre til, at vi alle husker at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, når man er ude og handle, siger han.

Per Tønnesen, HK Handels formand, ser ministrenes anerkendelse som et vigtigt skulderklap til de butiksansatte, der har været nødt til at møde på arbejde trods utryghed under både første og anden nedlukning af samfundet.

Også John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd, glæder sig over, at statsministeren og erhvervsministeren tog sig tid til at rose medarbejderne i dagligvarehandlen: – Købmænd i hele landet, herunder Løvbjerg Supermarked, og medarbejderne i butikkerne har gjort en kæmpe indsats for at sikre dagligvareforsyningen og drive butikkerne på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Det fortjener de så sandelig ros for.

Løvbjerg Supermarked har 14 butikker i Jylland og en enkelt på Fyn.
Måske bliver nogle af tiltagene under coronatiden permanente. Mette Rasmussen synes, at det giver god mening at beholde spritstanderne i butikkerne.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: