Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Butikstyverier sætter ny rekord!

Butikstyverierne fortsætter med at stige, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, der netop er udkommet, og som er på det højeste niveau i over 20 år.

Antallet af anmeldte butikstyverier nåede i 2023 at runde 24.429. I forhold til det voldsomt store antal butikstyverier har De Samvirkende Købmænd estimeret, at det samlet vil koste dagligvarehandlen op imod 2 mia. kroner, så kampen imod butikstyverier fortsætter ind i 2024.

”DSK’s estimat for 2023 holder stik. Vi havde estimeret, at antallet af butikstyverier i 2023 ville ende på 24.464, og det reelle tal endte med at blive 24.429”, siger adm. direktør Jannick Nytoft hos De Samvirkende Købmænd.

”Butikstyverier fylder for meget for den enkelte købmand, og det er en stor økonomisk omkostning for en sektor, der samlet set har en overskudsgrad på 0,5 pct. Der bliver stjålet for mere, end der er overskud i sektoren”.

”Lige nu og her ser vi frem til den lovede plan fra justitsministeren, efter at vi i snart et år har påpeget det stigende problem med butikstyverier. Vi håber – og tror på – at justitsministeren har lyttet til problemet, så der nu bliver taget politiske initiativer, der skal dæmme op for det stigende problem”, påpeger Jannick Nytoft.

De Samvirkende har allerede i maj 2023 udarbejdet en 10-punktsplan mod færre butikstyverier.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: