Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Butiksørkener breder sig

Postnumre helt uden eller med kun én enkelt dagligvarebutik er ikke længere et særsyn. Det viser en ny analyse udarbejdet af Retail Institute Scandinavia for COOP og DSK. I 6,3

Postnumre helt uden eller med kun én enkelt dagligvarebutik er ikke længere et særsyn. Det viser en ny analyse udarbejdet af Retail Institute Scandinavia for COOP og DSK. I 6,3 % ud af Danmarks 599 postnumre er der ingen dagligvarebutik tilbage, og i 23 % er der kun en enkelt dagligvarebutik tilbage.

”Provokeret af Produktivitetskommissionens tanker om en liberalisering af planlovens detailhandelsbestemmelser, har vi sammen med COOP bedt Retail Institute Scandinavia om at udarbejde en oversigt over hvor mange dagligvarebutikker, der i dag er tilbage i hvert postnummer. Den viser jo desværre med al tydelighed, hvor presset detailhandlen er,” siger John Wagner, adm. direktør for DSK. Han opfordrer politikerne til at overveje om det er den udvikling, de vil forstærke med en yderligere liberalisering af planlovens detailhandelsbestemmelser: ”Politikerne skal nøje overveje, om de vil beslutte noget, der kan resultere i, at der bliver store områder udenfor de store byer helt uden dagligvarebutikker – det, som man i England og USA kalder for butiksørkener.”

Kontakt DSK for at få en højopløselig udgave af kortet.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: