Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Befolkningen bakker op om en skærpet indsats overfor butikstyve

En undersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd (DSK) viser, at næsten to ud af tre danskere peger på, at der bør gøres mere for at dæmme op for

Dagligvarebutikkerne er fortsat plaget af et rekordstort og stigende antal butikstyverier. I en analyse fra november 2023 estimerede DSK, at antallet forventes at lande på knap 25.000 anmeldte butikstyverier ved udgangen af 2023, og at butikstyverierne i 2023 kommer til at koste den danske dagligvarehandel op mod 2 mia. kroner. Læs statusnotet over butikstyverier 2023 her.

”Der er i befolkningen en generel opfattelse af, at det er for nemt at være butikstyv. Det er en problemstilling, der helt klart forstærkes af, at den organiserede del af butikstyverierne fylder stadig mere. Udenlandske tyve er ganske enkelt også et alarmerende problem,” siger adm. direktør Jannick Nytoft fra De Samvirkende Købmænd.

”Det glæder os naturligvis, at der i befolkningen er en forståelse for problemet og et kendskab til problemets omfang. Derfor er det også med stor interesse, vi nu venter på ministerens udspil.

 Regeringens udspil kan forhåbentlig være med til at dæmme op for butikstyverierne og få lagt låg på særligt den gentagne og mere organiserede kriminalitet. Butikstyverierne fylder meget hos den enkelte købmand og påvirker de ansatte og arbejdsmiljøet,” siger Jannick Nytoft.

Her kan du læse DSK’s 10-punktsplan mod færre butikstyverier.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: