Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Analyse: Danske Banks MobilePay er nyt og smart – men meget dyrt!

Analyse: Danske Banks MobilePay er nyt og smart – men meget dyrt! Danske Banks MobilePay har den seneste måned været tilgængelig for erhvervslivet. Danske Banks PR-afdeling søger naturligvis, at gøre

Analyse: Danske Banks MobilePay er nyt og smart – men meget dyrt!

Danske Banks MobilePay har den seneste måned været tilgængelig for erhvervslivet. Danske Banks PR-afdeling søger naturligvis, at gøre pressen opmærksom på MobilePay og dermed kan butikkerne møde forbrugere, der spørger til betaling med MobilePay.

Det vil dog være en dyr løsning, hvis man i detailhandelen hopper med på MobilePay. I øjeblikket er tilmeldingen uden oprettelsesgebyr, mens en kundebetaling vil koste den erhvervsdrivende 1 pct. af kundens beløb op til 5 kroner. Efter 1. oktober er det planen, at oprettelsesgebyret skal koste 1.000 kroner, men lad os blot forudsætte, at man også efter 1. oktober får forhandlet gebyret ned til 0 kroner. MobilePay er nemlig med et gebyr på 1 pct. rigeligt dyr i forvejen!

Det dokumenterer dette lille regnestykke: En gennemsnitlig transaktion med Dankortet koster i år 47,5 øre for en butik. Den gennemsnitlige Dankorttransaktion koster nemlig efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens godkendelse af de nuværende abonnementsbetingelser 73 øre, hvor erhvervslivet dækker de 65%, og bankerne de resterende 35%.  Da gennemsnitskøbet med et Dankort i en dagligvarebutik langt overstiger 47,50 kroner – hvor Dankortet er billigere end MobilePays 1% i gebyr – vil MobilePay øge butikkens omkostninger til modtagelse af betalinger. Faktisk vil omkostningerne til Mobilepay let blive tre – fire gange så høje som ved betaling med Dankort. Med de marginaler dagligvarehandelen arbejder med, kan et skift fra Dankort til Mobilepay – i tilfælde af uændret omsætning og uden tilgang af nye kunder – fjerne butikkens overskud fuldstændig.

MobilePay er derfor alt for dyr til langt hovedparten af detailhandelen, men kan være en fin løsning til kaffesælgere og andet salg af meget billige varer med meget høj bruttoavance.

Yderligere oplysninger: Kontakt vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, Tlf. 39 62 16 16.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: