Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ærlighed og den gode forretningsidé

Siden gymnasieårene har Charlotte Vendelbo Schrøder, der er chef for private label i Dagrofa, haft blikket rettet mod ærlighed og den gode forretningsidé At livets ligning også rummer ubekendte faktorer,

Siden gymnasieårene har Charlotte Vendelbo Schrøder, der er chef for private label i Dagrofa, haft blikket rettet mod ærlighed og den gode forretningsidé

At livets ligning også rummer ubekendte faktorer, måtte Charlotte Vendelbo Schrøder sande på egen krop, da hun efter fejlbehandlinger med antibiotika af et maveonde lige efter årtusindeskiftet fik lægens besked om, at hun kun havde seks måneder tilbage at leve i. Det faldt sammen med hendes hovedopgave på Copenhagen Business School, hvor hun læste HD med afsætning og udenrigshandel.

– Min far gav mig en livline. Takket være sin baggrund som læge og med kontakter gennem sit eget medicinalfirma fik jeg en behandling. Den kurerede mig ikke, men jeg føler mig rask og har overlevet lægens dom, fortæller Charlotte Vendelbo Schrøder.

Et par år forinden havde hun etableret sin egen virksomhed med salg af sko til kvinder. Innerspace var hendes eget design, som opnåede et solidt salg i ind- og udland, hos bl.a. Magasin og Billing Sko.

– Jeg havde jo stået på stiletter på et utal af messer for Dyberg/Kern og talt med forretningsfolk og haft sindssygt ond i fødderne. På en messe i Norge sagde Kjeld Mikkelsen (Day Birger et Mikkelsen), at jeg burde tage mere praktisk fodtøj på – men der var dengang ikke noget på markedet, som både var lækkert, smart og praktisk. Det var den relevans, jeg dyrkede som min forretningsidé med Innerspace.

Men under HD-studiet og fejlbehandlingen med antibiotika mistede hun grebet om virksomheden og valgte derfor at trække sig, da hun ikke havde modet til at geninvestere i en genopbygning af brandet.

Med det nye internet var det blevet nemt at med få klik at søge job. På skærmen poppede et job op som indkøbschef i Magasin. Med referencerne fra Dyrberg/Kern fik hun jobbet og var med til at revitalisere stormagasinets samarbejde med hendes gamle arbejdsgiver.

Ærlighed

For fem år siden bragte Kristeligt Dagblad et interview med filosoffen Morten Albæk, som satte ord på nogle af de menneskelige værdier, som Charlotte Vendelbo Schrøder bruger som pejlemærker for sin ledelse. Artiklen blev skrevet på baggrund af hans bog ”Det gennemsnitlige menneske”.

– Han sagde til avisen, at vi kollektivt skal erkende i samtale med hinanden, at vi er ganske gennemsnitlige og dermed også fejlbarlige. Og samtidig bør vi stoppe med at blive stødt af mennesker, der gør os opmærksomme på, at vi er i færd med at tegne et glansbillede af os selv, siger Charlotte Vendelbo Schrøder med et smil.

I samme åndedrag henviser hun til filosoffens gode råd om, at ”du skal elske dig selv som den, du er, og ikke ud fra et falsk selvbillede. Du skal jo også helst elskes af andre for det du er, og ikke på grund af et glansbillede”.

– Ærlighed er den fineste respekt og kærlighed, man kan give et andet menneske, siger Charlotte Vendelbo Schrøder. Foto: Flemming Effesøe.

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: