Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Årets købmand i SPAR fordobler omsætning på fire år

2020 bliver et usædvanligt rekordår for købmand Sune Wenzzel. Butikken ligger som en smørklat i et stort nordsjællandsk sommerhusområde ved Asserbo SPAR i Karsemose ved Asserbo i Nordsjælland har vokset

2020 bliver et usædvanligt rekordår for købmand Sune Wenzzel. Butikken ligger som en smørklat i et stort nordsjællandsk sommerhusområde ved Asserbo

SPAR i Karsemose ved Asserbo i Nordsjælland har vokset sig til kædens største butik i Danmark i løbet af de fire år, som købmand Sune Wenzzel har stået i spidsen for den på disse kanter kendte og karakteristiske købmandsgård. Omsætningen er alene i år steget med over 30 procent.

Det blev for nylig kronet med kåringen som Årets Købmand i SPAR og belønnes med en studietur til London, når coronaen forhåbentlig i det nye år er bekæmpet, og samfundet igen bliver, som vi kendte det før den første nedlukning i marts 2020.

For at få en tryg og sikker julehandel har købmanden efterlyst frivillige blandt de lokale, som vil være i butikken og hjælpe med at få kunderne til at holde afstand, spritte af og ikke mindst huske at tage mundbind på.

Vækst med og uden corona

Allerede i 2019 kunne Sune Wenzzel og hans op mod 50 medarbejdere høste frugterne af den omstilling af butikken, som der blev taget hul på i 2017. Butikken ramte i fjor indeks 113 på omsætningen og føjede dermed så mange millioner til toplinjen, at den strøg forbi den hidtil største SPAR i kongeriget målt på omsætning.

Med resultatet for 2020 når SPAR i Karsemose op i sin helt egen liga og kan i virkeligheden snildt måle sig med kollegerne i storebrorkæden MENY. Med et salgsareal på lige under 1.000 kvadratmeter er rotationen af varer på mange af kategorierne næsten sammenlignelig med discountbutikkerne. Varepresset er stort, og der skal løbes hurtigt for at følge med.

– Det er ingen hemmelighed, at coronaen har givet os mange nye kunder og mere handel. Men ikke desto mindre havde vi formentlig alligevel få en betydelig vækst, da vi har positioneret os som områdets dagligvarebutik, og i kraft af butikkens historie og renommé trækker vi kunder til langvejs fra. Så selv om vi nyder godt af købestærke københavnere i sommerhuse, så sælger vi godt hele året rundt, siger Sune Wenzzel.

Ikke mindst det udendørs blomstermarked og slagterafdelingen er med til at trække loyale kunder til fra lokalområdet og et stort opland.

Kædens højdespringer

På SPARs kædekontor i Ringsted er det blevet bemærket, at kæden har fået sig en højdespringer.

– Sune bedriver købmandskab i særklasse. Siden han overtog forretningen i 2017, har han fordoblet omsætningen med sin innovative tilgang til at drive butikken og motivation af medarbejdere.  Han har en unik evne til at skabe vækst og forstå sine kunder og møde deres behov. Derfor er vi i SPAR stolte af Sune, siger kædedirektør Richo Boss.

Inden Sune kom til Karsemose, var han i 10 år købmand i SPAR Vejby, som i langt højere grad er en sæsonbutik. Og går det som købmanden selv håber, så vil han i det nye år forhåbentlig igen få plads i kæderådet, så han kan være med til at drive hele i kæden i en positiv retning.

– Mit hjerte brænder for butikkerne i sommerlandet. Jeg har tidligere været i kæderådet i syv år, hvor jeg har stræbt efter at være en købmandens stemme over for ledelsen, siger Sune Wenzzel og tilføjer:

– SPAR er en fantastisk kæde, hvor kombinationen af konceptet og den lokale købmand gør en afgørende forskel for salg og sammenhængskraft. Det er det DNA, som jeg brænder for at udvikle, og som gør SPAR til Danmarks bedste på sit felt.

Købmanden elsker sit varespejl og den salgsklare butik

Igennem 43 år var det familien Bahr, som drev købmandsgården på Helsingevej ved Karsemose. Ejendommen blev solgt til KFI Erhvervsdrivende Fond – og med Dagrofas mellemkomst – blev Sune Wenzzel tilbudt at leje butikken.

– Som lejer driver jeg butikken helt på tilsvarende vis som selvstændig købmand, hvorfor jeg lægger mange kræfter i at have en dynamisk butik med salgsglæde, som alle medarbejdere har et ansvar for at være med til at drive, siger Sune og forklarer:

– Jeg ser mig selv som teamplayer, der får mine medarbejdere til at gøre det, som de er bedst til. Hvis de har lys i øjnene, så gælder det om at finde det, som kan få det til at brænde og bære igennem. Det er også noget, som kunderne bemærker.

– Selv elsker jeg at fylde varer på hylderne og få det til at stå snorlige – jeg elsker at trimme og nyde mit varespejl, så butikken er, hvad vi i fagsproget kalder slagsklar. Man kan også kalde det ”købmandsporno”, men den del af vores arbejde er i bund og grund en stor del af det, som vi skal og kan tilbyde kunderne. For det gør butikken til en god oplevelse. Og det er jo, hvad indkøb for kunden handler om.

Den lokale scene

Selv om købmanden dagligt pendler fra Skovlunde ved Ballerup til Karsemose, bliver han opfattet som den lokale købmand. For når han står på sin scene i butikken, vil han gøre alt for sine kunder og medarbejdere. Og så er hans kæreste Simone Harder, som arbejder i butikken, selv en af de lokale.

Livet som købmand har heller ikke været uden en pris på det personlige plan. Arbejdsdagene er lange. Han har et ægteskab bag sig og et forhold, som ikke holdt. Men det har givet ham fire børn, som er i alderen fra 8 til 18 år.

Hvis navnet Wenzzel for nogle klinger af ældre købmandsslægt, så skyldes det, at Sune i sit ægteskab var gift med barnebarnet til Svend-Erik Wenzzel, der begyndte som købmand i Hillerød i 1953 og to år senere købte en butik i Classensgade på Østerbro. Her driver søsterens bor Christian Wenzzel, 3 generation, stadig butikken.

Sune Wenzzel er oprindelig uddannet i Kvickly Stjernegade Helsingør og blev senere uddelerassistent i den daværende SuperBrugsen Kokkedal, inden han kom til SuperBest på Prøvestenen i Helsingør. Her fandt han med egne ord hjem, da han fik lov at kombinere kreativitet med købmandskab.

Sune Wenzzel, 41 år, er kåret som Årets Købmand i SPAR.
Købmand Sune Wenzzel lover en tryg og sikker julehandel.
– Jeg elsker jeg at fylde varer på hylderne og få det til at stå snorlige. Jeg elsker at trimme og nyde mit varespejl, så butikken er, hvad vi i fagsproget kalder slagsklar, siger Sune Wenzzel.
Sune Wenzzel motiveres af at kunne kombinere kreativitet med købmandskab.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: