Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Stigende elpriser belaster købmændene

Der har gennem efteråret og hen over vinteren været store prisstigninger på specielt el. Flere steder er der tale om priser på el, der er fordoblet i forhold til samme

Der har gennem efteråret og hen over vinteren været store prisstigninger på specielt el. Flere steder er der tale om priser på el, der er fordoblet i forhold til samme periode sidste år. Særligt september var den dyreste måned, vi nogen sinde har set, hvad angår spotpriser i Danmark, hvorefter priserne er faldet en smule.

Det er mangel på vand og vind og de høje elpriser i Tyskland, der er afgørende for, at vi i Danmark også ligger på et historisk højt niveau. Der er dog forventninger til, at priserne vil falde til et lavere niveau hen over foråret, men det afhænger af en række faktorer, f.eks. at Rusland får skruet op for gasleverancerne til Europa.

DSK har i en række medier sat fokus på problemstillingen for købmændene forud for de politiske forhandlinger i denne uge. DSK peger i indslagene på, at situationen er kritisk, og at politikerne bør kigge på kompensationsmuligheder for at hjælpe butikkerne, da mange købmænd vil blive ramt på deres bundlinje.

Artikel i Frederiksborg Amtsavis.
TV2Nord
TV2-Lorry

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: