Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Haveæbler får nyt liv på hylderne i REMA 1000

Glæd dig til efteråret: Æbler får heller ikke i år lov at rådne på jorden. De bliver i stedet til mange tusinde liter æblemost Mosteriet i Ørbæk har netop offentliggjort

Glæd dig til efteråret: Æbler får heller ikke i år lov at rådne på jorden. De bliver i stedet til mange tusinde liter æblemost

Mosteriet i Ørbæk har netop offentliggjort sine nyeste æbletal: hele 363.000 kilo æbler har mosteriet i 2020 reddet sammen med danske haveejere, REMA 1000 og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Æblerne er blevet til 316.084 liter æblemost, som kunderne i REMA 1000 har kunnet købe siden høsten i fjor.

Hvert år leverer danskerne flere millioner gode danske æbler fra deres egne haver til Ørbæk Mosteri, som ejes er Orskov Foods. Det har de gjort i mange år til eget forbrug. Det nye er, at forbrugere over hele landet kan få glæde af de fynske haveæbler.

Mosteriet tryller æblerne om til den smagfulde æblemost med navnet “Årets Ævlerov”. REMA 1000 har netop solgt den sidste karton fra høsten i fjor. Men ny most fra haveejerne kommer på hylderne igen til efteråret.

Samtidig giver salget af mosten støtte til Stop Spild Af Mads fortsatte arbejde i kampen mod madspild.

– Vi er rigtigt glade for samarbejdet med Orskov Foods og REMA 1000. Det er positivt at se, at både danske haveejere, de store og toneangivende virksomheder og producenter går forrest i kampen mod madspild og skaber konkrete og målbare resultater, siger Selina Juul, stifter af og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad.

Selv om æbler ikke går til spilde i naturen på samme måde som madspild hos f.eks. husholdningerne, da æblerne indgår i naturens kredsløb, er samarbejdet ifølge Selina Juul alligevel et godt eksempel på god udnyttelse af naturens overskud.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: