Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ny platform for iværksættere lanceres på Foodexpo 2020

Spirende talenter, nye produkter og spændende fødevaretrends er i fokus, når Foodexpo for første gang åbner dørene for en unik platform for fødevarebranchens iværksættere 22.-24. marts 2020 i MCH Messecenter

Spirende talenter, nye produkter og spændende fødevaretrends er i fokus, når Foodexpo for første gang åbner dørene for en unik platform for fødevarebranchens iværksættere 22.-24. marts 2020 i MCH Messecenter Herning

45 talentfulde iværksættere får taletid på Nordens største fødevaremesse, når Foodexpo lancerer Iværksætterområdet, der stiller skarpt på innovation, nye forretningsidéer og spændende fødevareprodukter.

Messens nye spydspids fokuserer på nøgleord som iværksætteri, fællesskab og innovation og samler nogle af de mest spirende og fremtrædende talenter indenfor den danske fødevarebranche på et sted.

I samarbejde med tre markante mentorer indenfor branchen i form af Per Mandrup, kok og fødevarespecialist, Søren Holm, udviklingschef og konsulent, samt Claus Meyer, kok og iværksætter, skaber Foodexpo med dette nye tiltag et ståsted til gastronomiske ildsjæle og producenter på markedet, samt et forum hvor de kan få kvalificeret feedback og støtte på deres rejse fra køkkenbord til butikshylde.

Fra idé til serieiværksætter

Ifølge Claus Meyer er parametre som blandt andet timing, velsmag, selverkendelse og mod afgørende for at slå igennem som iværksætter og fødevareproducent. Med et markant brand på den kulinariske scene og flere virksomheder i bagagen ser Claus Meyer sig selv som en serieiværksætter, og på Foodexpo bringer han sin erfaring i spil i mentorrollen.

– Min opgave, sammen med de to andre mentorer og vores respektive teams, har været en nysgerrig jagt på dygtige iværksættere i fødevarebranchen med spirende forretningskoncepter og smagfulde produkter. Vi har hver især peget på 15 iværksættere, som nu får chancen for at prøve sig af og slå over sin vægtklasse, fortæller Claus Meyer, der mener, at Iværksætterområdet på Foodexpo aktivt kan være med til at styrke startup-miljøet i branchen og afkorte vejen fra idé til gennembrud.

– For at få succes som iværksætter, skal du omgive dig med dygtige mennesker. Min erfaring siger mig, at folk gerne vil hjælpe, så byg partnerskaber og medejerskaber. Det er nok nogle af mine bedste råd til nye iværksættere, fortæller Claus Meyer.

Fokus på vidensdeling og priser til markante iværksættere

På Iværksætterområdet er der forskellige stationer, hvor de besøgende har mulighed for at komme helt tæt på og blive klogere på iværksætternes mange spændende produkter. Dialogbordet er områdets samlingspunkt, hvor man kan tale med både iværksættere og mentorer, mens Fælleskøkkenet er centrum for masser af inspiration og smagsprøver. Her kan de besøgende opleve en kok eksperimentere med iværksætternes produkter og skabe nye smagssammensætninger, som ikke er set før.

På Iværksætterscenen bliver der afholdt aktiviteter og foredrag hele messen med fokus på netop iværksætteri set med både producent- og forhandlerøjne. Søndag 22. marts kl. 13 kan de besøgende også opleve Foodexpos nye Iværksætter Awards blive uddelt på scenen. Ni finalister er udvalgt af Iværksætterområdets tre mentorer, og der bliver uddelt en award pr. mentor.

– Hos Foodexpo ser vi frem til hylde alle de dygtige iværksættere indenfor fødevarebranchen. Messen er branchens samlingssted, og fremtidens fødevareproducenter er en del af vores DNA. På Iværksætterområdet kan de besøgende se frem til at møde passionerede fagfolk og opleve innovative løsninger, fortæller Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder hos MCH.

Foodexpo, der er Nordens største fødevaremesse, finder sted 22.-24. marts 2020 i MCH Messecenter Herning, hvor flere end 550 udstillere og 26.000 besøgende fra den danske og udenlandske fødevarebranche samles.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: