Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Dansk detailhandel samler stjernehold af elever

De største talenter i butikkerne får nu mulighed at kombinere traditionel detailhandel med det nyeste fra online-handel og udbygget med tre akademifag 30 elever fra alle hjørner af dansk detailhandel

De største talenter i butikkerne får nu mulighed at kombinere traditionel detailhandel med det nyeste fra online-handel og udbygget med tre akademifag

Købmanden har et naturligt blik for unge med et særlig drive og motivation. Fotos: Flemming Effersøe

30 elever fra alle hjørner af dansk detailhandel bliver det første stjernehold, der skal bygge bro mellem den fysiske butik og online-handel. Talents of Retail er et nyt uddannelsesprogram, der er udviklet af Videncenter for Digital Handel og Viden om data.

Talentprogrammet begynder 1. januar 2020 og varer elevtiden ud. Det har to overordnede formål:

For det første at give eleverne en uddannelse, der rækker udover det, man normalt får i en detailhandelsuddannelse. Og for det andet skal Talents of Retail være med til at vise kommende elever, forældre og skoler landet over, hvad detailhandelen og en uddannelse inden for detail har at byde på.

– Mange af de unge medarbejdere i butikkerne er efter sommerferien begyndt som elev i detailhandelen. Købmanden har et naturligt blik for de unge med et særlig drive og motivation. Og nu har de chancen for at sætte turbo på elevens udvikling og give ham eller hende de bedste muligheder for at udvikle sit potentiale og skabe ekstra værdi i forretningen, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, De Samvirkende Købmænd.

Programmet bygges op om tre overordnede temaer: Retail of Today, Seamless Retail og Future Retail.

Uddannelsesforløbet tager det bedste fra den traditionelle salgsassistent-uddannelse kombineret med det nyeste fra online handel, tre udfordrende akademifag, international studietur og udviklende ledelsessparring. Eleverne får desuden et særligt fokus fra de involverede skoler og vil bl.a. have en fast og dedikeret kontaktlærer samt mulighed for at få tilknyttet en mentor.

– Detailhandelens image lider ofte under fordomme og manglende viden, som svækker rekrutteringen. Eleverne vil derfor blive rollemodeller, der med afsæt i deres virksomhed skal være med til at vise det bedste frem inden for dansk detailhandel, siger Claus Bøgelund Nielsen.

Mange virksomheder har deres elever samlet på hold, hvor de oplever et sammenhold og fagligt fællesskab. Med Talents og Retail får eleverne et andet fællesskab og bredere inspiration til arbejdet inden for dansk detailhandel. De første virksomheder har allerede indstillet elever, og der vil være plads til 30 elever på talentprogrammet.

Fristen for at søge om optagelse er sat til den 8. oktober, men der vil også være mulighed for at komme i betragtning, hvis man ikke er parat til at sende sin ansøgning inden denne frist.

Du kan læse mere om Talents of Retail her.

Den fysiske butik skal også være synlig online. Et nyt stjernehold af elever lærer at binde de to verdener sammen.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: