Spring til indhold
Søg
Close this search box.

T-bone steaks på menuen igen

Nu er der mulighed for at få flere dejlige, store T-bone steaks med ben lige som i de gode, gamle dage før kogalskaben. Siden man først opdagede sammenhængen mellem kogalskab

Nu er der mulighed for at få flere dejlige, store T-bone steaks med ben lige som i de gode, gamle dage før kogalskaben.

Siden man først opdagede sammenhængen mellem kogalskab (BSE) og sygdommen Creutzfeldt-Jakob hos mennesker, har der været meget strenge regler vedr. laboratorieundersøgelser af slagtekvæg og restriktioner vedr. de dele af slagtekroppen, som skal fjernes, fordi de kan indeholde smitstoffer. Disse potentielt farlige dele af kroppen er f.eks. hjerne og rygmarv, og de kaldes ”specificeret risikomateriale”, forkortet SRM. Hidtil har også rygsøjleben fra kvæg over 30 måneder været SRM. Men fra 5. august er det igen tilladt for butikkerne at sælge kød med rygsøjleben fra dansk kvæg, også fra dyr med slagtealder over 30 måneder.

Når det er tilladt for dansk kvæg, men ikke for kvæg fra f.eks. Tyskland, England eller Irland, er det, fordi eksperterne vurderer, at der er forskellig risiko for BSE i de forskellige lande. På listen over lande, hvor der er en ”ubetydelig risiko” står foruden Danmark også Belgien, Argentina og Brasilien. Det betyder, at man også vil kunne få T-bone steaks og andre udskæringer med rygsøjleben fra kvæg over 30 måneder fra disse lande.

Foto: Rema1000

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: