Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Vi elsker mad i MENY

Slagterduoen Brian Pedersen og Jonas Hannibal Kristensen har ansvaret for at give den nye MENY i Fredericia en profil som byens fødevaremarked 27-årige Jonas Hannibal Kristensen har som slagtermester i

Slagterduoen Brian Pedersen og Jonas Hannibal Kristensen har ansvaret for at give den nye MENY i Fredericia en profil som byens fødevaremarked

27-årige Jonas Hannibal Kristensen har som slagtermester i MENY Haderslev været vant til at stå på egne ben. Han brænder for sit fag og formår at sætte standarden tårnhøjt. For ham handler faget om historien, charme og selvtillid for at få kunderne til at betale for den gode kvalitet.

Nu er han trådt et skridt tilbage for sammen med den erfarne slagtermester, Brian Pedersen, 47 år, at udvikle den nye MENY i Fredericia til byens fødevaremarked. Men målet er igen at blive slagtermester.

Jonas har 10 års erfaring som slagter hos købmænd, mens Brian blev headhuntet til det nye fødevaremarked i Fredericia fra Kvickly Varde. Han har 30 års erfaring fra Coops butikker.

– De første par måneder har været en hektisk rejse, hvor vi skulle lære hinanden at kende, udvikle en kultur og finde en balance mellem begejstring og begrænsning, siger Brian Pedersen.

Oplevelse i særklasse

Mens den erfarne slagtermester har lært at spille på en ny hjemmebane og sikre økonomi og god ledelse, så har Jonas Hannibal Kristensen lært at dosere sin utålmodighed efter at give kunderne en oplevelse i særklasse.

– For et halvt år siden ville jeg have forsvoret, at jeg skulle tilbage i jobbet som slagtersvend. Naturligvis skulle jeg hurtigst muligt have ansvaret for min egen afdeling. Men jeg må indrømme, at HR i Dagrofa har set rigtigt ved at sætte mig sammen med Brian. Jeg kan virkelig lære meget af hans ro og overblik, siger Jonas Hannibal Kristensen.

Siden butikken åbnede den 21. februar i år, har Jonas Hannibal Kristensen hver eneste dag begejstret kunder, kolleger og ikke mindst slagtermesteren med sit engagement og vilje til hele tiden at sætte baren højere for kvalitet og service.

– Jeg husker min bekymring for bundlinjen, da Jonas insisterede på skære bøffer klar til salg til en pris på 550 kr. kg. Men så snart han fangede kundernes blik og fik fortalt om kødets smag og kvalitet, så var kunderne klar til at betale prisen, fortæller Brian Pedersen.

Faget ruller i familiens blod

Jonas Hannibal Kristensen er vokset op i en familie, hvor slagterfaget har været omdrejningspunktet privat og professionelt. Både faderen og en onkel har haft egne butikker. Og drømme om en fremtid som slagtermester er ikke blevet mindre:

– Salget handler om 80 pct. indstilling hos slagteren og 20 pct. råvare. Den fordeling gælder i endnu højere grad i en tid, hvor forbrugerne har flere kødfrie dage og slet og ikke har så megen viden om tilberedning af kød, siger Jonas Hannibal Kristensen.

Indstillingen til faget kommer ikke kun til udtryk gennem kundekontakten. Det ses også på de mange billeder af butikkens boksoplæg, som Jonas deler med sine slagterkolleger via en lukket gruppe på Facebook.

Op til påske skrev han: ”Hvordan ser jeres påske-oplæg ud? Vi i MENY i Fredericia er klar. Kongebøfferne bliver først rigtig rykket frem i morgen. Go’ påske til jer alle. Og må I få et fantastisk salg.”

Håndhæve håndværket

– Med MENY har vi et koncept, hvor vi kan udfolde vores rolle som MADarbejdere og håndhæve håndværket. Jeg vil gerne inspirere mine kolleger til at gøre det endnu bedre. Hvis man som slagter, ikke kommer ud over rampen, så er det fordi, du mangler selvtillid. Man skal tro på sig selv og sine varer. Så vinder du kundernes tillid og kan sælge en god oplevelse, der får dem til at komme igen, siger han.

Butikkens to slagtere lever og ånder for mad og spiseoplevelsen. De kunne ikke drømme om at sælge varer, som de ikke selv har lyst til at spise. For såvel Jonas som Brian er tiderne med kød i kassevis på slagtilbud et overstået kapitel. De vil hellere sælge kvalitet frem for volumen.

Mens kongebøfferne er kronen på værket op til weekenden, så skifter den betjente disk bagest i butikken profil ugen igennem og justeres i forhold til højtider som f.eks. påsken.

– Vi arbejder fleksibelt med disken. Vi kan skrue op og ned for den betjente del i forhold til den forventede kundestrøm og dermed udnytte lønkronerne bedst muligt. Det samme gælder vægten på de oplæg i disken, hvor der er convenience, fisk og delikatesse. Det er samtidig tre områder, hvor potentialet for vækst er størst, siger Brian Pedersen.

Også mad ud af huset, friskhakket kød, dyrevelfærd og eget pølsemageri er områder, som den nye MENY i Fredericia vil profilere sig på.

Rokade i butikken

Om et par måneder tager slagterduoen afsked med slagter Simon Due Rasmusen, som skal være slagtersvend i en MENY i Skanderborg, som åbner i juni.

I MENY Fredericia har han fået den faglige stolthed til sit fag suppleret med MADarbejderens respekt for kunden og modet til at sætte standarden for kvalitet og service som byens fødevaremarked.

En ny kollega kommer med på holdet den 1. april, så slagter og delikatessen har syv fastansatte og ni ungarbejdere.

Og endelig byder butikken den 1. maj velkommen til Henrik Seerup, der de seneste fire år har været ansat i MENY Haderslev. Han er uddannet sommelier og har netop afsluttet Købmandsuddannelsen i Dagrofa.

– Henrik og jeg havde et fantastisk samarbejde med købmand Egon Høst Greve i MENY Haderslev. Og jeg glæder mig til at igen at udvikle hele forretningen sammen med Henrik Seerup, som ikke bare en dygtig købmand, men også er en af de bedste vineksperter, jeg kender, siger Jonas Hannibal Kristensen.

Dermed får MENY i Fredericia ikke bare én men to gange Henrik i spidsen for butikken med særlig indsigt i vinens verden. Butikkens købmand Henrik Eriksen har været vinhandler i Fredericia.

– Nu får vi løftet hele butikken og kan møde kunderne med aktiviteter og smagsprøver, der får smagsløgene til at dirre af begejstring og mundvandet til at løbe. I Haderslev kunne jeg og Henrik erobre scenen og sælge for mange tusinde kroner ved byens madfestival, siger Jonas Hannibal Kristensen.

Jonas Hannibal Kristensen og Brian Pedersen vil sammen gøre den nye MENY i Fredericia til byens fødevaremarked med kvalitet, sortiment og service som deres særkende. Foto: Flemming Effersøe
Jonas Hannibal Kristensen er vokset op i en familie, hvor slagterfaget har været omdrejningspunktet privat og professionelt.
Simon Due Rasmusen (tv.) skal være slagtersvend i en MENY i Skanderborg, som åbner i juni. Her har han lavet en særbestilling for en kunde.
Slagtermester Brian Pedersen har 30 års erfaring og er nu klar til at profilere butikken med egne røgvarer.

 

 

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: