Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Tænketank for mindre madspild

Græsrod og professor udpeget til at forstærke indsatsen mod fødevaretab Selina Juul, som på Folkemødet i fjor modtog DSKs pris ”Stræberen” for sin mere end 10 år lange kamp mod

Græsrod og professor udpeget til at forstærke indsatsen mod fødevaretab

Selina Juul, som på Folkemødet i fjor modtog DSKs pris ”Stræberen” for sin mere end 10 år lange kamp mod madspild, har nu fået en ekstra appelsin i sin græsrodsturban.

Hun kan glæde sig over at have fået regeringens opbakning til en tænketank, der skal arbejde for at gøre Danmark til frontløber, når det kommer til at mindske madspild og fødevaretab.

Og det er intet mindre end professor Flemming Besenbacher fra Aarhus Universitet, der er formand for den nye tænketank. Han er udpeget af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), der også har sat navne på seks bestyrelsesmedlemmer i den nye tænketank.

Professor Flemming Besenbacher.

Dr. Scient Flemming Besenbacher er også bestyrelsesformand i Carlsbergfondet og Carlsberg A/S og har de senere år markeret sig som stærk fortaler for cirkulær økonomi: – Udnyttelsen af verdens ressourcer er et presserende spørgsmål i lyset af de udfordringer, planeten står overfor.

Selina Juul fik ideen til en tænketank i 2011 og har siden lobbyet for at samle politikere, erhvervsliv, videnskab og græsrødder om et nyt skridt i kampen mod spild af mad.

Selina Juul, Stop Spild Af Mad. Foto: Flemming Effersøe

– Jeg er meget beæret over, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har udpeget mig blandt de syv bestyrelsesmedlemmer i regeringens nye ”Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab, siger Selina Juul og tilføjer:

– Tænketanken skal bygge på samarbejde i hele fødevarekæden og sikre en bred forankring af arbejdet med at forebygge madspild og fødevaretab og skal sikre fagligt underbyggede indsatser. Tænketanken skal også være internationalt orienteret.

Fødevarechef Anne-Marie Jensen Kerstens. Foto: Flemming Effersøe

DSKs fødevarechef Anne-Marie Jensen Kerstens siger, at tænketanken er endnu et skridt i den rigtige retning, da den samler relevante aktører og aktiviteter:

– Vi skal fortsætte det gode arbejde, der allerede sker på området for at mindske madspild. Tænketanken kan være med til at sikre en mere effektive udnyttelse af de ressourcer, som på mange fronter sættes ind for at skabe en positiv udvikling.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen siger i en pressemeddelelse, at der på verdensplan spildes ca. én tredjedel af alle fødevarer:

– Madspild og fødevaretab er simpelthen én af vor tids store syndere. Så det er en vigtig opgave, som den nye bestyrelse skal løse sammen med de øvrige medlemmer. Jeg er sikker på, at det nye hold kan bringe den udfordrende dagsorden videre og få udviklet nye løsninger, som kan bruges både nationalt og internationalt, og få Danmark til at stå endnu tydeligere frem på den internationale scene.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: