Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Regler for køb af Roundup og andre sprøjtemidler strammes

Fra 26. november skal butikker, som sælger gifte og ukrudtsmidler, låse en række gifte inde eller placere dem bag kassen. Reglerne betyder, at hvis købet af et sprøjtemiddel kræver direkte

Fra 26. november skal butikker, som sælger gifte og ukrudtsmidler, låse en række gifte inde eller placere dem bag kassen.

Reglerne betyder, at hvis købet af et sprøjtemiddel kræver direkte kontakt med personalet, skal kunden tilbydes hjælp til at vælge sprøjtemidler og til at forstå brugsanvisningen.Her kan du læse mere om reglerne om, hvor og hvordan du skal opbevare sprøjtemidler i butikken.De mindst problematiske sprøjtemidler for miljøet og sundheden kan stadig sælges via selvbetjening og altså stå fremme op hylderne i butikken efter 26. november 2015. Det drejer sig om:

  • Alle midler, der er klar-til-brug.
  • Mikrobiologiske plantebeskyttelsesmidler, både dem der er klar-til-brug og koncentrerede midler.
  • Sprøjtemidler baseret udelukkende på aktivstoffer, eller fedtsyrer, både dem der er klar-til-brug og koncentrerede midler.
  • Sprøjtemidler baseret udelukkende på aktivstoffer, der består af svovl- eller jernforbindelser, både dem der er klar-til-brug og koncentrerede midler.
  • Feromoner til insektforvirring.
  • Ud over de midler, der er klar-til-brug, er de ovennævnte kategorier, produkter, der må bruges i økologisk landbrug.

Sprøjtemidler, der ikke må sælges via selvbetjening:

Alle de midler, der ikke hører til kategorierne nævnt herover, skal enten opbevares bag disken, i et aflåst skab/bur i butikken eller på lageret. Forbrugerne kan altså ikke få udleveret disse produkter uden at have været i direkte kontakt med personalet.Det er producenten/leverandøren, der har ansvaret for den lovpligtige information. Butikken skal altså ikke selv google sig frem til den lovpligtige information, men skal anvende producentens vedledning – ligesom vi alle kender det fra indlægssedlerne fra medicin.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: