Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmandskab i særklasse

Adm. direktør Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv besøgte i dag REMA 1000 og MENY, som henholdsvis er ”discount med holdning” og ”hele Danmarks madmarked” Den nye adm. direktør i Dansk

Adm. direktør Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv besøgte i dag REMA 1000 og MENY, som henholdsvis er ”discount med holdning” og ”hele Danmarks madmarked”

Den nye adm. direktør i Dansk Erhverv og tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har som en af sine første opgaver besøgt dagligvarebutikker for at tage temperaturen på nogle af de emner, som optager købmænd og butikschefer. Det er blandt andet forbedret sikkerhed, mere fleksible overenskomster og rekruttering af fremtidens arbejdskraft.

Med bopæl i Hellerup er det ikke hver dag, at Brian Mikkelsen besøger dagligvarebutikker i Valby og Frederiksberg. Her fik han i dag chancen for at møde og tale med to købmænd med to meget forskellige koncepter og begge medlem af De Samvirkende Købmænd, DSK.

Brian Mikkelsen cyklede fra Dansk Erhvervs domicil på Børsen til REMA 1000 på Søndre Fasanvej, hvor butikkens købmand Max Skov Hanen og adm. direktør John Wagner, DSK, bød velkommen til en tur rundt i butikken.

For Brian Mikkelsen var det nyt at opleve og få indblik i et koncept, hvor det er værdierne og det personlige købmandskab, som har gjort REMA 1000 til en af Danmarks største discountkæder med 315 butikker. Den 1. august 1994 åbnede de to første REMA 1000 butikker i Danmark

Max Skov Hansen forklarede, at han som købmand i et franchisekoncept har en økonomisk gulerod, hvor indsatsen også bliver belønnet. Og netop fravær af regler og ledelse gennem leveregler kombineret med en vision om at tilbyde danskerne ”discount med holdning” anser købmanden som sit bedste våben i konkurrencen.

Valby-købmanden droppede ud af 3. g for at udleve drømmen om købmandskabet. Først som varehuschef i Kvickly. Og de seneste seks år som købmand i REMA 1000 og efterhånden med en anseelig samling af pokaler i skabet som synligt bevis på godt lederskab og købmandskab.

Hele Danmarks madmarked kulminerer i Domus Vista

Fra Søndre Fasanvej i Valby cyklede Brian Mikkelsen videre til MENY i Domus Vista på Nordens Plads, hvor købmand Michael West og butikschef Jesper Guldbrandsen bød velkommen til et madmarked, hvor Brian Mikkelsen følte sig på hjemmebane, fordi han er vant til at handle i MENY Rotunden i Hellerup.

Han var imponeret over, at købmandsduoen på Frederiksberg havde skabt et madmarked, hvor det var nemt at få inspiration og navigere rundt i butikken. Efter blot en enkelt rundtur i butikken følte han sig på hjemmebane.

MENYs koncept er forankret i et stærkt fokus på specialiteter, ferskvarer og god, faguddannet betjening.

Michael West har været købmand i mere end 30 år og overtog butikken i 1997. Sidste efterår kunne han byde kunderne velkommen til en renoveret butik. Butikken var blev samtidig udvidet, så den med sine 2.200 m2 er blandt kædens største.

Adm. direktør John Wagner, DSK (tv) og adm. direktør Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv. Fotos: Flemming Effersøe
Købmand Max Skov Hansen byder velkommen til REMA 1000 på Søndre Fasanvej.
Discount med holdning er også at opfordre kunderne til at passe på æggene i kurven, så de ikke bliver knust og skal smides ud.
Velkommen til MENY i Domus Vista. Fra venstre ses butikschef Jesper Guldbrandsen, adm. direktør Brian Mikkelsen, købmand Michael West og adm. direktør John Wagner.
Den betjente disk med delikatesser, kød, fisk og måltidsløsninger viser vej til et madmarked med vilje og evne til at forkæle kundernes smagsløg.
Brian Mikkelsen var imponeret over udvalget af gin og fik et par gode råd med på vejen af butikkens ginekspert.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: