Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Knæk afgiften på nødder

DSK har sendt en række forslag til regeringens saneringsudvalg. DSK fokusere dels på afgifter, der medfører uforholdsmæssige administrative byrder for virksomhederne og dels på afgifter, som forhindrer medlemskredsen i at

DSK har sendt en række forslag til regeringens saneringsudvalg. DSK fokusere dels på afgifter, der medfører uforholdsmæssige administrative byrder for virksomhederne og dels på afgifter, som forhindrer medlemskredsen i at drive virksomhed på den mest produktive måde.

Generelt ser DSK gerne, at en række afgifter afskaffes fuldstændig. Afgiftslettelser er bestemt positivt, men det administrative arbejde består, uanset om en afgift er eksempelvis 5, 7 eller 10 kroner pr. enhed.

De mange forskellige afgifter på nødder nævnes igen og igen i blandt DSKs medlemmer. Der indgår nødder i rigtig mange produkter og ofte er satserne forskellige, da en vare nemt kan indeholde forskellige typer nødder med deraf følgende differentierede afgifter.

Satserne varierer aktuelt mellem kr. 5,79 og kr. 34,88 pr. kg. Der kan spares betydelige ressourcer i erhvervslivet, hvis den gamle afgift fra 1922 kan blive lagt i graven.

Endelig er det værd at huske, at fx hele mandler er en meget stor grænsehandelsvare på grund af den danske punktafgift, der skal ses i forhold til, at mandler sælges med – nedsat – fødevaremoms, og uden punktafgift, i både Sverige og Tyskland.

Her kan du læse alle forslag fra DSK til Saneringsudvalget.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: