Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Bøffens fremtid – debat om fødevarer, sundhed og afgifter – 2016

Det Etiske Råd mener, at danskerne bør gøre mere for at nedbringe deres klimabelastninger. Derfor har Det Etiske Råd foreslået en afgift på oksekød, da produktionen af oksekød bidrager til

Det Etiske Råd mener, at danskerne bør gøre mere for at nedbringe deres klimabelastninger. Derfor har Det Etiske Råd foreslået en afgift på oksekød, da produktionen af oksekød bidrager til udledning af drivhusgasser.

På den baggrund inviterer adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd (DSK) til debat med politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll, Liberal Alliance, fødevareordfører Søren Egge Rasmussen, Enhedslisten, og trendforsker Kirsten Poulsen fra Firstmove. Moderator er Jeppe Søe, Dansk Handelsblad.

Arrangør: De Samvirkende Købmænd

19. juni klokken 10:30 – 11:20

Sted: K35 Grønbechs Hotel – Kirkepladsen.

Panel og tilhørerne kommer bl.a. til at debattere:

  • Er nye afgifter den rette medicin til at opnå et bestemt politisk formål?
  • Har Det Etiske Råd ramt plet med deres forslag?
  • Er der punktafgifter på dagligvarer, der i dag er for lave?
  • Er der punktafgifter på dagligvarer, der i dag er for høje?
  • Vil fremtidens forbrugere – med eller uden nye afgifter – spise mere eller mindre kød?
  • Har detailhandelen et ansvar for forbrugernes valg?
  • Hvad påvirker i det hele taget forbrugernes indkøb?

Debatten ledes af mediechef Jeppe Søe fra Dansk Handelsblad.

Kiik her for at sætte arrangementet i din kalender.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: