Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmandens venner i Mesinge

Den sidste dagligvarebutik på Hindsholm holder skansen takket være den lokale opbakning og fælles aktiviteter som indsamling af affald langs kysterne og høstmarked Købmandsægteparret Bodil og Carsten Osther glæder sig

Den sidste dagligvarebutik  på Hindsholm holder skansen takket være den lokale opbakning og fælles aktiviteter som indsamling af affald langs kysterne og høstmarked

Købmandsægteparret Bodil og Carsten Osther glæder sig over den lokale forening ”Købmandens venner”, der har eksisteret et par år.  Uden dens opbakning vil deres butik Min Købmand i Mesinge på Hindsholm stå med svære odds i konkurrencen med især butikkerne i Kerteminde og Odense.

Ægteparrets største frygt er, at en ny og stor discountbutik vil kunne blive placeret et sted mellem Munkebo, Kerteminde og deres egen “Min Købmand”. Så vil selv ”Købmandens venner” få svært ved at mobilisere den lokale loyalitet over for Min Købmand.

For et par år siden tog lokalrådene og beboerforeningen på Hindsholm initiativ til at etablere “Købmandens Venner”, som nu har 200 medlemmer.

På vegne af lokalrådene og beboerforeningerne sagde Steen Hjort forud for den stiftende generalforsamling i ”Købmandens venner”, at ”tiden er inde til at folk på Hindsholm rykker tættere sammen om vores lokale købmand”.

– Købmanden er et vigtigt samlingspunkt, når vi skal foretage vore daglige indkøb – men også hvis der skal sendes eller hentes pakker, medicin m.m., forklarede Steen Hjort.

”Købmandens venner” har ca. 200 medlemmer.

Bodil og Carsten Osther fejrede den 30. april 2016 deres 20 års jubilæum i Mesinge. Med ”Købmandens venner” som støtte blev festen startskuddet på en ny tro på fremtiden. Og parret ser frem til et 25-års jubilæum i 2021.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi som en lille lokal købmand i mange år havde en fordel af længere åbningstider og ved at have søndagsåbent. Sådan er det ikke længere. Og derfor er det en stor støtte med den lokale opbakning, hvor frivillige hjælper til med forskellige aktiviteter i butikken, siger Bodil Osther.

Det koster 25 kr. at være medlem af Købmandens Venner. Det synlige tegn på medlemskabet er et klistermærke, som man kan sætte på sin cykel, bil eller postkasse.

– Medlemskabet skal fornys hvert år og giver to til tre særlige tilbud om måneden og rabat på vareudbringning ved et minimumskøb. For pensionister er det helt gratis, hvis man køber for et bestemt beløb. Der er også gratis éntre til et af de tre eller fire årlige arrangementer i butikkens cafe på 1. salen, hvor der kan være smagsprøver på vin eller øl, bankospil eller anden underholdning.

På den årlige affaldsindsamlingsdag i april er der et talstærk fremmøde købmanden til kaffe, rundstykker og brunsviger for derefter at rense områdets strande for affald i fire timer. Bagefter er der gratis suppe, øl og vand hos købmanden, hvor frivillige hjælper til med servering og oprydning. Der var også en præmie på højkant, som der blev trukket lod om blandt deltagerne.

Bodil Osther er købmand med stor opbakning fra sine lokale venner.


Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: