Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Tema om øl & vin i DSK Magasinet

Det er svært at forestille sig en dagligvarebutik uden et mindre eller større sortiment af øl og vin. Med Danmarks indtræden i det europæiske fællesmarked i 1973 (senere EU) og

Det er svært at forestille sig en dagligvarebutik uden et mindre eller større sortiment af øl og vin. Med Danmarks indtræden i det europæiske fællesmarked i 1973 (senere EU) og Den Danske Ølrevolution, der begyndte med Carlsbergs Semper Ardens for 16 år siden, er kunderne blevet forkælet med udvalg, kvalitet og konkurrencedygtige priser.

I det nye nummer af DSK Magasinet giver ølforfatter Carsten Berthelsen og vinanmelder Søren Frank hver deres bud på fremtiden for de to drikkevarekategorier. Søren Frank spår lettere vine, mens Carsten Berthelsen håber, at mikrobryggerne holder fast i deres succes og finder en naturlig plads på butikshylderne.

I magasinets leder skriver DSKs adm. direktør John Wagner: ”Når man betænker, hvad en flot vinafdeling – og de senere år tillige øl fra alverdens bryggerier – betyder for danske supermarkeder, hvad angår omsætning, indtjening og ikke mindst miljø, er det som dansker jo nærmest skræmmende at handle i norske og svenske dagligvarebutikker”.

– Hvis politikerne tror, at norske og svenske tilstande – med restriktive alkoholbestemmelser og liberal planlov – er at foretrække frem for de danske tilstande med forholdsvis liberale alkoholbestemmelser og en forholdsvis restriktiv planlov, bør de hurtigst muligt tro om igen, siger John Wagner.

Den trykte udgave af DSK Magasinet er distribueret sammen med Dansk Handelsblad fra fredag den 16. september. I en særlig online-udgave på DSKs hjemmeside er der mulighed for at få en uddybning af flere af artiklerne ved at klikke på et aktivt link.

I online-udgaven er der også en video fra MENY Vermlandsgade på Amager, hvor Carlsberg tester en ny måde at opbygge afdelingen for specialøl. Klik på billedet for at åbne magasinet.

Her kan du læse tidligere udgaver af DSK Magasinet.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: