Spring til indhold
Søg
Close this search box.

13 nye idéer skal mindske Danmarks madspild

Miljø- og Fødevareministeriet uddeler 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal være med til at mindske danskernes madspild i alle led fra jord til bord Hver dag spilder

Miljø- og Fødevareministeriet uddeler 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal være med til at mindske danskernes madspild i alle led fra jord til bord

Hver dag spilder alene forbrugere og detailhandelen, hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad. Det er både belastende for miljøet og økonomien. Derfor hjælper miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu 13 nye ideer, der skal mindske madspildet på vej med uddeling af 5,6 mio. kroner i tilskud.

– 700.000 tons mad, som kunne være spist, kasseres hvert år i Danmark. Jeg ønsker derfor nogle redskaber til at håndtere dette store problem i alle led af fødevarekæden. Nu hjælper vi 13 nye projekter på vej, som forhåbentlig vil gøre et mærkbart indhug i Danmarks madspild. Det er rigtig spændende projekter, og jeg glæder mig til, at de får luft under vingerne, siger Esben Lunde Larsen.

DSK og REMA 1000 er gået sammen med Stop Spild af Mad, Landbrug & Fødevarer og Coop om kampagnen ”Respekt For Maden”. Den begynder hos landmanden, og når ud til kundens køkken via butikkerne.

– Formålet er at skabe en holdningsændring hos de danske forbrugere, så der opnås større respekt omkring fødevarerne. Kampagnen inddrager aktører fra mange led af værdikæden fra bonde over butik til køkkenbordet, siger fødevarekonsulent Anne-Marie Jensen Kerstens, DSK.

Green Network er blandt de virksomheder, som også har fået tilskud gennem Miljø- og Fødevareministeriets madspildspulje. De vil udvikle en sensorteknologi, som kan fortælle hvor frisk din mælk eller rugbrødet i posen er. På den måde undgår forbrugere at smide mad ud, der stadig er holdbart.

Se den fulde liste og læs om de projekter, der har fået tilskud.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: