Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmænd i kamp mod tyveri og røveri

Det nye nummer af DSK Magasinet, som udgives af De Samvirkende Købmænd, indkredser truslerne mod en sikker butik og mulighederne for at sikre en butik. – Det kræver en bevidst

Det nye nummer af DSK Magasinet, som udgives af De Samvirkende Købmænd, indkredser truslerne mod en sikker butik og mulighederne for at sikre en butik.

– Det kræver en bevidst indsats i den enkelte butik, åbenhed om problemerne og politiske initiativer; fra kontantfrie butikker over flere ressourcer til politiet til hårdere straffe til forbryderne, såvel røvere og tyve som hælere, siger adm. direktør John Wagner i magasinets leder.

Den nye justitsminister Søren Pape, C, har lovet en forstærket indsats mod den borgernære kriminalitet. Det er fra regeringens side fokus på lokale bandeopgør og indbrud i hjemmet, men De Samvirkende Købmænd råber vagt i gevær i forhold til røverier og tyverier i det nærmiljø, som butikkerne er en del af.

I magasinet kan du møde købmand Brian Rosenstand, som viser rundt i den ene af sine to MENY-butikker i Valby, hvor de ærlige kunder må løbe spidsrod blandt et utal af foranstaltninger. De er indført for at dæmme op for tyveri.

De senere år har de to butikker tæt ved Toftegårds Plads og Centerparken ved Vigerslevvej været ramt af en eksplosion af tyveri fra en ny type kriminelle.

– Det er som regel tale om udlændinge, som i grovhed og kreativitet langt overgår den kendte narkomanlignende type, der stjæler en steg til videresalg, børn og unge, der stjæler lidt slik eller hr. og fr Jensen, som putter en el-pære i lommen, siger Brian Rosenstand.

Klik her for at læse magasinet.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: