Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Erfaren købmand klar til turn around i MENY Kennedy

Håndværkere og medarbejderne i den nye MENY i Kennedy Arkaden i Aalborg har knoklet i ugevis for at gøre den nye butik klar, så byens borgmester Thomas Kastrup-Larsen kunne klippe

Håndværkere og medarbejderne i den nye MENY i Kennedy Arkaden i Aalborg har knoklet i ugevis for at gøre den nye butik klar, så byens borgmester Thomas Kastrup-Larsen kunne klippe den røde snor fredag den 6. april 2017 op til den travle påskeuge.

Siden butikken åbnede som en del af Dreisler Storkøb i 2004 har den være ankerbutik for et butikscenter, der samtidig har været knudepunkt for rejsende med busser og tog.

Der er investeret over fire millioner kroner for at forvandle ”Kennedy-supermarked” til en moderne madbutik, der kunne gøre den fortjent til MENY-facadeskiltet og et koncept med ambition om at være hele Danmarks fødevaremarked og som er kendt for sit slogan ”Vi holder af mad”.

MENY åbnede sine første butikker for to år siden og har nu 118 butikker fordelt over hele landet. Kæden har det seneste år modtaget en række prestigefyldte priser fra bl.a. Landbrug & Fødevarer samt senest fra dagligvareleverandørerne DLF, der kårede MENY til årets mest innovative kæde i Danmark.

– Kunderne har taget rigtig godt i mod det nye madmarked, som har en meget central beliggenhed i Aalborg. Denne påske satte vi omsætningsrekord med indeks 123 takket være flere kunder og flere varer i vogne og kurve, fortæller købmand Michael Andersen, der har stået i spidsen for butikken, siden den åbnede som Dreisler Storkøb for 13 år siden

Købmanden blev i 1992 udlært hos Bisgaard Super i Svenstrup syd for Aalborg. To år senere rykkede han til Fakta som butikschef og kunne i 2000 sammen med sine medarbejdere i Fakta Dronninglund fejre kåringen som ”Årets butik” i kæden.

Kort tid efter søgte han nye udfordringer som souschef hos Dreisler Storkøb i Hjørring, som dengang omsatte for noget nær en kvart milliard kroner årligt. Det var Nordjyllands største supermarked.

– Kæden ekspanderede og rykkede ind i Kennedy Arkaden. Men kundernes indkøbsmønster matchede ikke stormarkedskonceptet. Det kan MENY imidlertid bedre omfavne som storbybutik med sit sortiment, convenience, specialiteter, gaveartikler og ikke mindst ferskvareområdet med bl.a. betjent delikatesse og stort udvalg af færdiglavede middags- og frokostretter, forklarer Michael Andersen.

Sammen med sin butikschef Morten B. Sandahl har han uddannet sig til sommelier gennem Dagrofas vinuddannelse for købmænd. Kunderne sætter pris på, at de nu får endnu bedre rådgivning og inspiration til at vælge vin. Ikke bare til middagen derhjemme – men også når, der skal gives gaver.

Hidtil har det været en udfordring at få kunder i bil ind til centret. Derfor tilbyder MENY gratis parkering den første time, når kunderne handler i MENY. Det giver flere kunder med indkøbsvogne, hvor det er lidt lettere at dumpe seks gode flasker vin ned end i rullekurvene.

– Derudover har vi indrettet forområdet, så vi kan holde bager og kiosk længere åbent end den øvrige del af butikken og samtidig sikre, at de mange studerende, der kommer i middagspausen for at tanke op, hurtigt og nemt kan blive ekspederet, siger Michael Andersen.

Butikken sælger for en million kroner pølsehorn om året. Men mange af de unge har også fået øjnene op for, at der i delikatessen bagest i butikken er stort udvalg at sunde og velsmagende frokostretter.

– Som bybutik med en placering i et trafikalt knudepunkt skal vi appellere til såvel yngre som ældre kunder. Tilbudsavisen rammer ikke de unge, så her gælder det om at komme første med spændende produktnyheder, der kan lanceres på Facebook med over 10.000 følgere. Det har vi gode erfaringer med, siger købmanden.

Ved åbningen af den moderniserede butik glædede borgmesteren Thomas Kastrup-Larsen sig over en god og veldrevet butik:

– For det første bygges mange nye boliger i området. For det andet vil Kennedy Arkaden blive omdrejningspunktet for det nye koncept, + Bus. Det betyder, at der i Jyllandsgade blandt andet bliver etableret en selvstændig busbane. Endnu flere vil i fremtiden benytte den kollektive trafik og dermed også øge tilstrømningen til Kennedy Arkaden.

Se flere fotos fra butikken her.

 

Ny MENY-købmand i Herning
kigger MENY i Kennedy i kortene

Købmand Jørgen Bruun (midt i billedet) med en lang forhistorie hos Irma var blandt de første kolleger til at besøge købmand Michael Andersen i den nye MENY i Kennedy Arkaden i Aalborg. Sammen med kædens salgschef Bo Fodgaard (til højre i billedet) blev han vist rundt i butikken.

– Jeg glæder mig til gøre MENY i Herning til et attraktivt og endnu bedre fødevaremarked ved at kombinere det bedste fra MENY og min mange år fra Irma, hvor jeg havde fokus på kædens egne mærker og kunsten at sætte kvalitet og sortiment i scene på en måde, så kunderne kunne glæde sig over vores kompetencer og service, siger Jørgen Bruun.

Han flyttede i 2008 med familien til Aarhus, hvor han skulle åbne en ny Irma. Da butikken blev lukket igen i 2013, havde han et kort intermezzo som uddeler i Dagli’Brugsen Sejs og varehuschef i LIC, inden han kom tilbage til København for at drive Irma på Nørreport Station.

– Familien blev boende i Aarhus, og i længden var det uholdbart at pendle. Derfor er jeg glad for nu at kunne bruge min erfaring fra Irma og bygge videre på et meget stærkt koncept i MENY, siger Jørgen Bruun, der fremhæver frugt- og grøntafdelingen i Kennedy for sanselighed og inspiration og en vinafdeling med en æstetik, som signalerer vin, viden og valgfrihed.

 

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: