Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Udenlandske turister lægger milliarder hos danske købmænd

Ny rapport viser, at udenlandske turister i 2023 brugte mere end 6,5 milliarder kroner på dagligvarer, og de er derfor en vigtig indtægtskilde til mange købmænd i de mindre byer.

Udenlandske turister bidrager hvert år med milliarder af kroner til den danske økonomi – ikke mindst i Region Hovedstaden, hvor storbyturismen står stærkt, og i Region Syddanmark, hvor kyst- og naturturismen står stærkt. Udenlandske turister lagde i 2023 over 70 milliarder kroner i Danmark. 

Turisterne gør også brug af de danske dagligvarebutikker – og det gælder ikke mindst kyst- og naturturisterne. Det kan estimeres, at sådanne turister i 2023 lagde over 220 kroner i en dansk dagligvarebutik pr. døgn i løbet af deres besøg. Dette kan ikke andet end at have afgørende betydning for den lokale købmand og lokalsamfundets økonomi. Storbyturisternes forbrug af dagligvarer er noget lavere, men stadig betydeligt. 

I Danmark var der i 2023 ca. 32 mio. udenlandske overnatninger, og dette betyder, at det kan estimeres, at udenlandske turister i 2023 lagde mere end 6,5 mia. kroner i de danske dagligvareforretninger – ikke mindst uden for de større byer. 

Om dette notat

Det er tilladt at citere fra denne analyse med henvisning til DSK.

Alle billeder er fra www.unsplash.com eller DSK.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: