Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmænd: Post Danmark bryder samarbejdsaftale

Post Danmark har netop indgået en eksklusivaftale med COOP Danmark om opsætning af pakkeautomater ved 300 butikker. De Samvirkende Købmænd mener, at Post Danmark hermed bryder en samarbejdsaftale med landets

Post Danmark har netop indgået en eksklusivaftale med COOP Danmark om opsætning af pakkeautomater ved 300 butikker. De Samvirkende Købmænd mener, at Post Danmark hermed bryder en samarbejdsaftale med landets ca. 600 postbutikker og svigter deres ejere ved at indgå en så omfattende aftale uden et forudgående udbud.

”Det er stærkt kritisabelt og for os uacceptabelt, at en statsejet virksomhed som Post Danmark bryder en samarbejdsaftale med ca. 600 postbutikker og dermed undlader at gennemføre et udbud, inden man lover COOP pakkeautomater til 300 butikker i løbet af de kommende måneder”, siger adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd.

”Post Danmark har i årtier haft en samarbejdsaftale, der regulerer vilkårene for de hundredvis af postbutikker hos bl.a. købmændene, COOP og Føtex. Det fremgår af denne aftale, at ”alle øvrige forhold af betydning for samarbejdet” skal drøftes i den af parterne nedsatte koordinationsgruppe, hvilket ikke er sket. Det er ligeledes yderst kritisabelt, at en offentligt ejet virksomhed indgår en så omfattende aftale med én enkelt aktør i branchen helt uden at undersøge, om andre parter kunne levere en tilsvarende eller bedre ydelse. Det er ikke bare uacceptabelt for butikkerne, det er også lemfældigt over for både Post Danmarks ejere, staten, og over for forbrugerne, der burde kunne forvente bedre”, siger John Wagner.

”Når Post Danmark vælger at indgå en eksklusivaftale med detailhandelens stør-ste aktør, bidrager man til yderligere koncentration i detailhandelen og til svækkel-se af de dagligvarebutikker, der skal konkurrere med markedslederen. Det bør ikke være en opgave for Post Danmark at opføre sig så ensidigt og slet ikke uden at have afsøgt resten af markedet, før man lægger alle sine æg i en kurv”, siger DSK´s adm. direktør.

 

 

Yderligere oplysninger kan fås hos vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, DSK, tlf. 23 45 30 59 eller DSK´s adm. direktør John Wagner, tlf. 20 23 26 16

 

DSK repræsenterer 1.300 købmandsejede supermarkeder, nærbutikker, discountbutikker og conveni-ence-butikker i kæder som f.eks. SPAR, SuperBest, REMA 1000, 7-Eleven, Løvbjerg, KIWI minipris, ABC Lavpris, LetKøb, Go’on og Dagrofa S-Engros. Læs mere på www.dsk.dk.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: