Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Debat på Folkemødet 2019: Skal vi forbyde madspild

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De blev introduceret som valgets dronninger, da de gik på podiet i Haveteatret på Grønbechs Hotel ved Folkemødet til en debat om madspild. Bæredygtighedsordfører Lea Wermelin, Socialdemokratiet, og gruppeformand &

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De blev introduceret som valgets dronninger, da de gik på podiet i Haveteatret på Grønbechs Hotel ved Folkemødet til en debat om madspild.

Bæredygtighedsordfører Lea Wermelin, Socialdemokratiet, og gruppeformand & politisk ordfører Mette Abildgaard, Det konservative Folkeparti, var nogle af valgets helt store stemmeslugere med henholdsvis cirka 5.000 og 10.000 personlige stemmer.

I Frankrig er det forbudt for supermarkeder at smide mad ud. Socialdemokratiet har i valgkampen nævnt muligheden for et lignende forbud i Danmark.

Er den franske lovgivning en succes? Virker forbud, påbud, afgift – eller frit valg og personligt ansvar?

Debatten viste, at de to politikere var enige om, at det er en politisk opgave at begrænse og forebygge madspild, hvad der ikke nødvendigvis skal sikres med forbud. Om end Socialdemokratiet har bebudet, at partiet er klar med et forbud, hvis dagligvarehandlen mister pusten i kampen mod madspild.

Ikke mindre end 400 rapporter har Selina Juul de seneste 11 år læst om madspild, hvad der kom hende til gode, da madspild pludselig blev et tema i valgkampen.

Fokus har været på at reducere madspild. Nu bør den præventive indsats tænkes ind sammen med cirkulær økonomi, mente Selina Juul, som har stiftet Stop Spild Af Mad.

Mediernes vinkler med skraldere som “helte” er ifølge Selina Juul også med til at dreje fokus væk fra virkelige løsninger som bedre og bredere brug af råvarer og et opgøre med forbrugernes ukritiske forventning til fyldte hylder tæt på lukketid.

Netop forbrugerne har et stort medansvar for at begrænse madspild, fremgår det af denne video fra en debat om madspild, som blev arrangeret på Folkemødet af DSK.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/cVg5wDKLiOo”][/vc_column][/vc_row]

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: