Spring til indhold
Søg
Close this search box.

16. juni kl. 10.30: Røgfri generation 2030 – hvem har ansvaret?

Lørdag den 16. juni kl. 10:30 – 11:20: Hvem skal bestemme om unge må begynde at ryge og hvordan regulerer vi bedst forbruget af cigaretter. Erfaringer fra andre lande viser,

Lørdag den 16. juni kl. 10:30 – 11:20: Hvem skal bestemme om unge må begynde at ryge og hvordan regulerer vi bedst forbruget af cigaretter.

Erfaringer fra andre lande viser, at andelen af børn og unge, der begynder at ryge, kan nedbringes betydeligt, hvis beslutningstagere tager en bred vifte af virkemidler i brug.

De aktører, der ønsker yderligere regulering, peger på indsatser som højere pris, røgfrie hjem, indsatser i skolen, udstillingsforbud, forebyggelseskampagner, ung til ung-indsatser, neutrale pakker, at det bliver ildeset at ryge, hvor unge færdes (skoledag, festivaler, udendørs på cafeer), og at forbud mod salg af tobak til unge rent faktisk håndhæves. Hvad er godt, og hvad er skidt blandt disse ofte nævnte forslag?

Debatten styres af adm. direktør John Wagner fra De Samvirkende Købmænd, som stiller spørgsmål til Niels Them Kjær, der er projektchef for tobaksforebyggelse hos Kræftens Bekæmpelse, blogger og debattør Amalie Lyhne, May-Britt Kattrup, der er sundhedsordfører for Liberal Alliance og Susanne Crawley Larsen, der er rådmand for børn og unge i Odense for Radikale Venstre.

Sted: N1 – Haveteateret på Grønbechs Hotel, Nørregade

Arrangør: De Samvirkende Købmænd

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: