Temaoversigt

Arbejdskraft og uddannelse

Dagligvarehandlen skal have styrket sit image, så flere medarbejdere ønsker at arbejde og gøre karriere i branchen.

Kampen om øllet

Grænselukning har givet købmænd ambitioner om at styrke ølsalget

Folkemøde

Folkemødet på Bornholm er en god mulighed for at tage temperaturen på efterårets politiske spørgsmål og sikre de bedst mulige erhvervspolitiske rammevilkår for købmændene.

Købmændenes vagthund

Vi har her samlet en række tekster fra DSK Magasinet – efteråret 2020 med bl.a. et jubilæumsinterview med adm. direktør John Wagner.

Stræberen – DSKs madspildspris

DSK har indstiftet madspildsprisen ”Stræberen”, som hvert år tildeles en ny, værdig modtager, der har udmærket sig i kampen mod madspild.

Tæt på købmanden

Købmandskab handler om passion, engagement og livsstil. Her går vi tæt på købmanden for at få pejlemærker på det gode købmandskab, uanset om det handler om sortiment, kompetencer, service eller ledelse.

25 år med REMA 1000

REMA 1000 vil være kendt som den mest værdidrevne virksomhed. Derfor arbejder medarbejderne hele tiden på at rendyrke forretningsideen og skabe en kultur, hvor kunden er den øverste chef.

 

Det lokale engagement er godt købmandskab

Købmandens nærvær er nøglen til det gode købmandskab. Både i butikken og lokalområdet. Det smitter, når købmanden på sin rundtur i butikken hilser på kunderne, og medarbejderne får opmuntrende bemærkninger.

Unge Købmænd

Drømmer du om ansvar, frihed og resultater, der tæller hver eneste dag?

I dette tema kan du frem til efteråret møde en stribe unge, dygtige købmænd, der gør en forskel for 7-Eleven, REMA 1000, MENY, SPAR, Min Købmand og ABC-Lavpris.

Fremtidens butik

Konkurrencen fra IT-folket bliver de kommende år en benhård kamp om kundernes gunst, hvor viljen og evnen til forandringer bliver sat på prøve, hvor kampen på kapital bliver brutal, hvor gamle forretningsmodeller vil nedsmelte, men hvor også det gode, gamle købmandskab kan udfolde sig med succes.

Foodexpo

Traditionen tro vil mange købmænd valfarte til Herning, når byens store messecenter igen åbner for Nordens største fagmesse.

Levedygtige landsbyer

Her kan du møde købmænd og ildsjæle, som med udgangspunkt i den lokale dagligvarebutik gør landsbyen levedygtig. DSK er ved adm. direktør John Wagner med i Udvalget for Levedygtige Landsbyer, der skal aflevere sine anbefalinger til erhvervsministeren til foråret.

Respekt for maden

Der er ikke mad nok til alle mennesker i verden. Og det er spild af gode ressourcer. Det er også dårlig økonomi at smide mad ud, som kunne have været solgt.

Afgifter

Afgifter er gift for dansk dagligvarehandel. De fremmer grænsehandel og illegal handel. Dertil kommer bøvl med beregninger af afgifter, hvor provenuet for statskassen nærmest kan sammenlignes med peanuts.

Kvinde, karriere og købmand

Vi giver ordet til en række kvinder, der har gjort købmandskabet til deres levevej.

Samfundsansvar

Klima, dyrevelfærd, rovdrift, miljø, kemikalier og arbejdsmiljø er nye nøgleord på købmandens markedsplads. Der skal tages bestik af forbrugernes adfærd, myndighedernes kontrol, politiske signaler, mediernes dagsordener og NGO’ernes mærkesager.

Købmandsliv

Det er DSKs mission at passe godt på den danske købmand. Vores medlemmer kommer fra MENY, SPAR, Min Købmand, Let Køb, Løvbjerg, ABC Lavpris, REMA 1000, 7-Eleven og Circle K og et par dusin uden for kæder.

Sikker butik

Ingen kender omfanget af det reelle tyveri i danske butikker. Men alvorlige svenske tilstande har spredt sig til Danmark, hvor udenlandske bander og organiserede tyveri er blevet en plage for butikkerne.

Købmanden på sociale medier

I dette tema-univers fortæller vi om købmanden på sociale medier og viser vej til gode resultater ved at binde butik, sociale medier og lokalsamfundet sammen.