Folkemøde

DSK til Folkemøde i Allinge 2022

DSK deltager igen i år på årets Folkemøde i Allinge, som er en oplagt mulighed for at tage temperaturen på aktuelle politiske emner.

Udover egne arrangementer på Grønbechs Hotel, deltager DSK også på den fælles scene: “Sammen om mad”, som er et bredt samarbejde med fokus på danskernes madvaner og den sunde kost. Scenen er blevet til i et bredt samarbejde mellem en række organisationer som bl.a. Kræftens Bekæmpelse, DI-Fødevarer, Bryggeriforeningen, Danish Crown, Arla, Madkulturen og Rådet for Sund Mad med flere.

DSK, Dagrofa, REMA 1000 og 7’Eleven deltager i en række debatter, hvor vi tager temperaturen på aktuelle politiske emner.

DSK er bl.a. vært for to debatter i Haveteatret på Grønbechs Hotel.

Torsdag den 16. juni kl. 16:30

Detailhandlens image og manglende hænder  

DSK er vært for en debat om Detailhandlens image og manglende hænder. Debatten foregår i Haveteatret på Grønbechs Hotel.

Der er kamp om arbejdskraften, og det er svært at rekruttere medarbejdere til dagligvarehandlen, der ellers er en branche, der byder på mange karrieremuligheder. Igennem mange år har man talt branchen ned ved bl.a. at tale om ”at hvis man ikke kunne andet – så kunne man altid få et job i butik”. Det er med til at skade branchen og mulighederne for at rekruttere.

Vi skal have ændret på italesættelsen og sat fokus på alle de muligheder, der er i dagligvarehandlen. Det gælder bl.a. inden for ledelse, økonomi, salg, branding og mulighederne for at blive købmand. Hvad skal der til for at løfte branchen og skabe respekt om rollen som købmand og arbejdet i butik, så vi fremadrettet kan øge antallet af ansøgere til dagligvarehandlen?

Med i panelet er:

  • Benny Engelbrecht, MF, fhv. minister, (S)
  • Sofie Berg Axelsen, formand for HK Handel Hovedstaden
  • Carsten Wandorf, bestyrelsesformand for Mærkevareleverandørerne i Danmark
  • Jonas Schrøder, kommunikationschef, REMA 1000
  • John Wagner, adm. direktør DSK – moderator

Du kan følge debatten live ved at klikke her.

 

Fredag den 17. juni kl. 13:30

Det skal være lettere at drive virksomhed

Fredag stiller DSK skarpt på, at det skal være lettere at drive selvstændig virksomhed i Danmark.

”Det skal være lettere at være dansker”, er der blevet sagt, men faktum er, at der aldrig har været flere forhindringer og bump på vejen end der er i dag. Det overordnede spørgsmål er derfor: Hvordan får vi gjort det lettere at drive selvstændig virksomhed i Danmark?

Der kommer nye lover og reguleringer til i et væk. Nogle kommer fra Folketinget, andre fra EU og andre igen fra overenskomster. Hvem efterspørger i det hele taget al den regulering?

Problemet er, at nye love og reguleringer ikke gør det lettere – tværtimod. Der er behov for at få ryddet op og tyndet ud i lovjunglen, da de mange reguleringer gør det besværligt at drive virksomhed, herunder at være købmand i Danmark. Hvad kan vi konkret gøre for at komme lov- og reguleringsjunglen til livs, og hvem har ansvaret?

Med i panelet er:

  • Pernille Weiss, MEP, Det konservative Folkeparti
  • Thomas Bernt Henriksen, erhvervsredaktør, Berlingske
  • Uffe Rabe Krag, politisk chef, Forbrugerrådet TÆNK
  • Karin Frøidt, koncernkvalitetschef, Dagrofa
  • John Wagner, adm. direktør DSK – moderator

Du kan følge debatten live ved at klikke her.