Ikke kategoriseret, Nyheder

Rampelys på hverdagens madsjæle

14. september 2021
        
    

Bedre madvaner for næste generation, sådan lyder mottoet for dette års Generation Food Award, som på forskellig vis hylder dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge.

De Samvirkende Købmænd er naturligvis med, når vi hylder dem, der gør noget særligt for at skabe gode og sunde madvaner, og her er det vigtigt, at børn og unge tages med på rejsen mod et sundt liv med sunde madvaner, fordi rejsen starter tidligt i livet.

”Madglæden kommer ikke af sig selv. Den skal læres og indøves, og vi ved, at interessen for mad kommer fra de rollemodeller, børn og unge møder på deres vej gennem barndommen – og gode rollemodeller er vigtige. Derfor vil vi, hos De Samvirkende Købmænd, gerne medvirke til at udbrede de gode og sunde madvaner til næste generation”, fortæller John Wagner, der er adm. direktør hos De Samvirkende Købmænd.

Der bliver gjort et kæmpe arbejde for en sund livsstil og sunde madvaner hos de lokale købmænd. Købmændene er en naturlig del af lokalsamfundet og ofte det naturlige samlingspunkt. Det er her, indkøbene til de langt de fleste af vores måltider bliver gjort. Derfor er købmændenes involvering vigtig, og vi vil gerne hylde det gode initiativ hos vores købmænd og det store arbejde, de gør. Derfor uddeler vi prisen ”Årets lokale ansvarstager i butik” på dette års Generation Food Award.

Årets lokale ansvarstager i butik er:

Ronni Brokholm Olesen, købmand i Min Købmand i Løvel

Juryens begrundelsen:

”Ronni, du er en stor ildsjæl, der formår at gå forrest for at skabe sundere vaner for næste generation. Juryen fremhæver det store ansvar, du påtager dig, når du aktivt engagerer dig i børn og unges liv – både som købmand, som arbejdsgiver for mange unge i din butik og som træner i deres fritid. Den store berøringsflade, du har med børn og unge, er givende og nødvendig, hvis man vil påvirke deres vaner. Så tak for det. Tillykke med prisen.”

Generation Food Award er arrangeret af Arla og holdes i Industriens Hus, København. Her hylder vi alle dem, der gør noget ekstra for at skabe gode madvaner hos børn og unge.

Overskuddet fra aftenen går ubeskåret til Arla Fondens MADlejr, der hvert år lærer 3.000 børn og unge om sunde madvaner.